Om Tidsmaskinen

Tidsmaskinen er en nett-tjeneste hvor du kan oppleve din lokalhistorie på en ny og spennende måte.

Du oppretter en brukerprofil, og laster opp og plasserer bilder på riktig sted i kart, med årstall og bildetype. Deretter kan du registrere informasjonpunkter i bildene.

Gjennom samarbeid med andre brukere fra ditt hjemsted, kan du skape en tidsmaskin for ditt lokalmiljø, og se utviklingen gjennom tid, bilder og historier.

Gå til Tidsmaskinen →

10 kommentarer til «Om Tidsmaskinen»

  1. Veldig bra tjeneste. Kartplassering gir gamle bilder en helt ny dimensjon. Picasa har noe som minner, men da kun med egne bilder. Det finnes utrolig mye godt bildematerial der ute. Dette kommer garantert til å ta av.

  2. Fin tjeneste, men hva gjør jeg om man oppdager feil? Ala søsterkirkene i Hitterdal (bildet viser Borgund stavkirke)

    1. Hei der og takk for at du bruker Tidsmaskinen. Under bildet ligger der en knapperad, og der er en knapp som heter «Foreslå endring». Ved å trykke på denne kan du foreslå ny stedsplassering, årstall, beskrivelse osv. på bildene du finner på Tidsmaskinen. Dette sendes da til bildeeier som kan ta stilling til forslaget. Veldig kjekt om du er med å forbedre bildedataene med å komme med endringsforslag der det passer.

  3. Lastet opp et bilde tatt på Ingøy (Finnmark) i 1963. Valgte lokasjonsopplysninger, noe som førte til at tidsmaskin.no la inn feil stedsangivelse ved bildet. Om man fjerner lokasjonsmuligheten går det ikke an å legge inn stedsopplysninger manuelt.
    Hvorfor ikke?

    1. Hei der og takk for at du er med og deler bilder på Tidsmaskinen. Når du plasserer ut bilde i kart, returnerer «Google-maps» poststedsnavn, og det er dette som viser under bildet. Derfor vil dette fremstå som feil iblandt. Foreslår at du skriver det riktige lokale navnet i beskrivelsesfeltet som hører til bildet.

      Vennlig hilsen
      Tidsmaskinen

  4. Spennende tiltak med stort potensial for innhold – og trafikk. Tidsmaskinen skriver at bilderettigheter forblir brukers, og det er vel og bra. Tett integrasjon med facebook og google (analytics) kan jo tyde på at dere aktivt deler brukeres meta/data. Kanskje Terms of service hadde vært en god idé (https://tosdr.org/topics.html#topics) – hvis målet først og fremst er å ivareta ‘fellesarven’?

    1. Hei der og takk for tilbakemelding. Vi jobber med en «terms and conditions» som vil komme snart og legges ut på denne info-siden. Når det gjelder bruk av metadata/analytics, så brukes det for å måle trafikk, bruk, og aktiv måling som del av videre produktutvikling. Der lærer vi om nettlesere som vi må støtte, oppløsinger som bruker, bevegelsesmønster som er viktige for brukeropplevelse osv.Facebook kobling brukes foreløpig kun til å gi deg enkel pålogging, samt at vi automatisk får riktig navn, mailadresse, bilde og sted på en bruker.

      Det er ingen hemlighet at på et tidspunkt må vi gjøre noe for å sikre videre drift, som betyr vi må finne en måte å få noe inntekter på. Dette er imidlertid ikke i fokus og er derfor ikke noe vi har startet på enda. Her vil flere modeller vurderes, inkludert reklame, men det som er mest nærliggende er nok en form for frivillig proff-bruker som gir deg mulighet å betale for en del ekstratejenester. Det kan være relatert til slektsgranskning, ha privat innhold (bilder som bare du/din familie ser) mm. Men det som alltid vil ligge i bunn, er at vanlig bruk (som nå) hvor man har en profil og bidrar med å skape åpent innhold, det vil alltid være gratis.

    1. Beklager sent svar, Ingjald. Bilder kan plasseres ut globalt. Veldig kjekt om legger ut bilder fra andre steder også. I teksten kan det være en ide å skrive engelsk, så er det lesbart for andre nasjonaliteter. Planen er å slippe en engelskspråkelig versjon senere.

Legg inn en kommentar